The Roaring Jazz Quartet in de spotlight

The Roaring Jazz Quartet in de spotlight

11 december 2017,   By ,   0 Comments

Elke week zetten wij één van onze artiesten in de spotlight. We geven je graag een kijkje achter de schermen en laten je zo kennismaken met onze acts. Deze week staat The Roaring Jazz Quartet in de spotlight. Zij spelen tijdloos, herkenbaar pop- en jazzrepertoire van The Great American Songbook gecombineerd met hedendaagse popsongs in eigen sfeervolle jazzy arrangementen.

Hoe lang bestaat The Roaring Jazz Quartet?

We bestaan officieel sinds oktober 2017, maar de leden van dit jazzkwartet hebben al een jarenlange geschiedenis opgebouwd als sessiemuzikanten bij diverse artiesten. Vanaf oktober 2017 hebben we de koppen bij elkaar gestoken en deze high-end, sophisticated jazzband opgericht voor de extravagante, luxe en/of bijzondere evenementen.

Hoe is de band ontstaan?

Het idee om een nieuw jazzkwartet op te zetten voor high-end evenementen kwam in eerste instantie bij de zanger en pianist vandaan. Zij speelden al langere tijd als duo op diverse evenementen. De overige leden (drummer, bassist) speelden op hun beurt ook al bij verschillende artiesten soms samen met de pianist. Na een aantal optredens samen te hebben gedaan bleek de chemie tussen de leden duidelijk aanwezig. Toen is besloten om de nieuwe band leven in te blazen.

the-roaring-jazz-quartet-band

Waar komt de naam The Roaring Jazz Quartet vandaan?

Onze zanger kwam met het idee om ‘The Royal Jazz Quartet’ op te richten. Maar na onderzoek op internet bleek dat we het woord ‘Royal’ niet zomaar mochten voeren. We wilden wel graag het sophisticated, high-end gevoel behouden en kwamen na een brainstormsessie uit op ‘The Roaring Jazz Quartet’. Het woord ‘Roaring’ was voor ons een knipoog naar ‘The Roaring Twenties’ wat voor velen een karakteristieke en herkenbare periode uit de (jazz)geschiedenis vertegenwoordigt zowel qua muziek als qua kleding.

Welke muziekstijlen spelen jullie?

We spelen tijdloos, herkenbaar pop- en jazzrepertoire van The Great American Songbook gecombineerd met hedendaagse popsongs in eigen sfeervolle jazzy arrangementen. Nummers van o.a. Frank Sinatra, Nat King Cole, Elvis Presley, en Michael Bublé, maar ook songs van bijvoorbeeld Ed Sheeran, John Mayer, The Beatles, Elton John en vele andere artiesten passeren de revue in frisse eigentijdse jazzy arrangementen.

Voor volgend jaar is de planning om een kerst-cd op te gaan nemen. Uiteraard zullen we daar ook weer videobeelden bij opnemen. En natuurlijk zoveel mogelijk mensen blij maken met onze muziek.

Spelen jullie door heel Nederland?

We spelen door heel Nederland. Het maakt in principe niet uit waar het op de aarde plaatsvindt, zolang de randvoorwaarden in orde zijn is er een mogelijkheid om ons te boeken.

Spelen jullie ook in het buitenland?

Ja, we spelen ook in het buitenland. Landen waar wij eerder gespeeld hebben als sessiemuzikanten voor de oprichting van ons jazzkwartet in 2017 zijn o.a. Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Polen, Engeland, Maleisië, Italië e.a.

Op wat voor feesten/evenementen spelen jullie zoal?

We zijn het meest op onze plek op de high-end, sophisticated, extravagante, luxe en/of bijzondere evenementen in binnen- en buitenland. Hierbij kan je denken aan evenementen als (zakelijke) diners, borrels, openingen, award uitreikingen, gala’s etc.

Wat was het gaafste evenement waar jullie hebben gespeeld?

Ons eerste openbare optreden sinds de officiële oprichting in oktober 2017 onder de naam “The Roaring Jazz Quartet” staat gepland op 9 december 2017 tussen 12:30 en 14:00 uur op het hoofdpodium van de Miljonairs Fair (Master Of Luxury 2017) in de RAI in Amsterdam.

Hebben jullie nog plannen voor de toekomst met de band?

Voor volgend jaar is de planning om een kerst-cd op te gaan nemen. Uiteraard zullen we daar ook weer videobeelden bij opnemen. En natuurlijk zoveel mogelijk mensen blij maken met onze muziek.

Heb je nog iets wat je graag met ons wilt delen?

Onze nieuwe video staat online, bekijk het hier!
We hopen jullie in de toekomst een keer blij te mogen maken met onze muziek.

 

Bekijk al onze artiesten en boek degene die het beste aansluit bij jouw wensen. Weet je niet welke artiest het meest geschikt is voor jouw feest of evenement? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Het boeken van bijvoorbeeld een coverband of dj is nog nooit zo makkelijk geweest als bij Artist Capitol.