Coverband O’nine in de spotlight

Coverband O’nine in de spotlight

22 februari 2018,   By ,   1 Comments

Foto’s: Irene Witpaard.

Elke week zetten wij één van onze artiesten in de spotlight. We geven je graag een kijkje achter de schermen en laten je zo kennismaken met onze acts. Deze week staat coverband O’nine in de spotlight. Vijf jonge honden met tonnen energie, klaar om van elk evenement een TOP-feest te maken! De bekendste en leukste hits van de afgelopen 30 jaar komen voorbij in een wervelende show waarbij niemand stil kan blijven staan.

Hoe lang bestaat coverband O’nine

O’nine is begin 2009 begonnen in de huidige formatie en bestaat inmiddels dus bijna 10 jaar!

Hoe is de groep ontstaan?

De drummer, zanger en gitarist spelen al sinds hun middelbare schooltijd samen. Na wat omzwervingen met verschillende muzikanten is in 2009 de band compleet gemaakt met de komst van de huidige toetsenist en bassist.

Waar komt de naam O’Nine vandaan?

Het zou mooi zijn als we hier een super rock ‘n roll verhaal konden vertellen over het ontstaan van de naam, maar helaas… O’nine speelt sinds 2009 samen, oftewel ‘09, oftewel op z’n Engels: O’nine. Het kan zo simpel zijn!

We hebben nog wel eens getwijfeld om de naam te veranderen naar Oh Nein, maar dan hadden we ook Deutsche schlagers moeten gaan spelen!

Wie zijn grote inspiraties voor jullie en waarom?

Dat wordt een heel lang lijstje als je kijkt naar de inspiratiebronnen van de bandleden. Elke muzikant bij O’nine heeft een andere voorkeur qua muziek en dus ook inspiratie. Pop, (hard)rock, blues, funk, disco en zelfs een vleugje country. Maar misschien is dat ook wel het geheim van O’nine… Door al die verschillende smaken bij elkaar te gooien ontstaat er een wel héél smakelijke en moddervette sound die je niet zo vaak hoort!

Kunnen mensen jullie ook in combinatie met andere artiesten (bijv dj’s) boeken?

Uiteraard! Wij worden vaak geboekt in combinatie met een dj om zo de muzikale invulling van een evenement helemaal in te vullen en op elkaar te laten aansluiten.

Welke muziekstijlen spelen jullie?

O’nine speelt een stevige mix van de aller-lekkerste pop- en rockhits van de afgelopen decennia. Van Avicii naar de Backstreet Boys naar Kings of Leon tot ZZ Top en alles wat daar tussen zit, gebracht met een bak energie en heel veel lol. Ons motto is: ‘íedereen moet álles (her)kennen!’. En al deze nummers worden natuurlijk geserveerd met het onmiskenbare O’nine-sausje: strak, vet en swingend!

Spelen jullie door heel Nederland? Spelen jullie ook in het buitenland?

Inmiddels zeker! Als jonge band zijn we begonnen op schoolfeestjes, toen kleine kroegen in de Leidse regio voor een krat pils, toen voor het eerst tijdens Leidens Ontzet en vervolgens ging het maar door naar de grotere feesten tijdens Koningsdag, Bevrijdingsdag, tentfeesten, dorspfeesten etc. Inmiddels spelen we door heel Nederland. Voor ons een jongensdroom die is uitgekomen en nog steeds mooier wordt!

We spelen ook graag in het buitenland, daar ontstaan de prachtigste verhalen. De band heeft meerdere jaren gespeeld tijdens de F1 in Spa (België) en ook Duitsland heeft inmiddels kennis mogen maken met O’nine! Oh Jawohl!

Coverband O'nine zingen optreden

Op wat voor feesten/evenementen treed je zoal op?

Echt van alles dus! Van bruiloften tot tentfeesten tot echtscheidingen, noem maar op! Een ding hebben alle evenementen gemeen: Het dak gaat eraf!

Wat was het gaafste evenement waar jullie hebben gespeeld?

Dat is dan toch wel tijdens Koningsdag op de Koornbeursbrug in Leiden. Je staat daar op een brug en kijkt uit op een zee van 5000 man die he-le-maal uit hun dak gaan. Dat went nooit.

Of anders misschien ons jubileumconcert in 2017? Toen we 7,5 jaar bestonden hebben we een klein verjaardagsfeestje gegeven in de popzaal Gebr. de Nobel in Leiden. Wat begon als het idee voor een feestje in de kleine zaal eindigde in een stijf uitverkochte grote zaal (800 man). Dat zóveel mensen speciaal voor jou een kaartje kopen voelt toch ook wel heel bijzonder!

Hebben jullie nog plannen voor de toekomst met de band?

We willen graag op nog meer plekken in binnen- en buitenland een feestje komen bouwen. We zijn continue bezig met het verbeteren van de show en nog meer vette tracks te zoeken. Ook een optreden in een wintersportoord is iets wat nog op ons verlanglijstje staat.

Optreden coverband O'nine

 

Bekijk al onze artiesten en boek degenen die het beste aansluit bij jouw wensen. Weet je niet welke artiest het meest geschikt is voor jouw feest of evenement? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee. Klik hier voor meer informatie over coverband O’nine.

Het boeken van bijvoorbeeld een coverband of dj is nog nooit zo makkelijk geweest als bij Artist Capitol.

 


One thought on “Coverband O’nine in de spotlight

Comments are closed.