FAQ

Op onze website vind je een grote verscheidenheid aan professionele artiesten en bands. Je kunt natuurlijk zelf opzoek naar een artiest die het beste aansluit bij je wensen, maar wij kunnen je ook adviseren. Mocht je persoonlijk advies willen neem dan contact met ons op via het contactformulier, per email of telefonisch: 020-2616006.

Als de perfecte artiest/band gevonden is gaan we kijken naar de beschikbaarheid op de beoogde datum van het feest/evenement. Bij beschikbaarheid kun je direct overgaan tot een boeking of als je nog wat bedenktijd nodig hebt eerst een optie plaatsen. Het plaatsen van een optie verplicht je tot niets, maar zorgt er wel voor dat je eerste keuze hebt mocht er een tweede aanvraag op dezelfde datum binnenkomen.
Tijdens werkdagen ontvang je altijd binnen 24 uur een reactie van ons. Over het algemeen kun je dezelfde dag nog een reactie van ons verwachten. Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 uur tot 18:00 uur.
Wanneer de artiest beschikbaar is kun je geheel vrijblijvend en kosteloos een optie plaatsen. Jouw optie blijft staan zolang er geen tweede aanvraag binnenkomt op dezelfde datum. Indien er sprake is van een tweede aanvraag/optie nemen wij contact met je op en heb je minimaal 48 uur bedenktijd. Deze bedenktijd gaat pas in als de tweede optie heeft aangegeven te willen boeken en wij jou hierover hebben geïnformeerd.

Een optie plaatsen kun je simpel doen door telefonisch contact met ons op te nemen, een email te sturen of het contactformulier in te vullen.
Een boeking is definitief wanneer je ons mondeling of per e-mail de boeking bevestigd. Op dit moment wordt de artiest/act door ons ook vastgelegd en is een overeenkomst tot stand gekomen. Vervolgens ontvang je per e-mail een bevestiging waarin alle gemaakte afspraken met betrekking tot de boeking overzichtelijk en duidelijk zijn vastgelegd. Je tekent de overeenkomst en, indien van toepassing, ook de rider (=aanvullende wensen/eisen van de artiest die per artiest kunnen verschillen) en retourneert deze naar ons. Je ontvangt binnen enkele dagen een door ons ondertekend exemplaar.
Voor jou en ons is het prettig als zaken helder en duidelijk geregeld zijn. Voor het bevestigen van een boeking versturen wij altijd per email het boekingscontract. Op dit boekingscontract staan alle afspraken (tijden, locatie, contactpersoon etc.) die gemaakt zijn overzichtelijk op een rij. Na ontvangst van het contract vragen wij je deze te ondertekenen en binnen vijf dagen te retourneren per email. Pas na retourneren van het boekingscontract is de boeking definitief.
Alle artiesten die je bij Artist Capitol boekt zijn professionals. In de praktijk betekent dit dat alle artiesten al geruime tijd op professionele basis optreden, en dat zij door hun kennis en ervaring een professioneel optreden weten neer te zetten. Doordat wij al geruime tijd en naar ieders tevredenheid samenwerken met deze artiesten, ben je er zeker van dat je altijd kwaliteit in huis haalt.
Wij zijn telefonisch van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 18:00 op telefoonnummer 020 -2606006. Buiten deze kantoortijden nemen we informatieaanvragen in behandeling per e-mail.
Jouw wensen staan bij ons centraal. Wij geven je persoonlijk advies en helpen je graag met het vinden van de perfecte artiest(en) voor je evenement!

Door transparante afspraken met partners uit ons groot opgebouwde netwerk betaal je nooit te veel en ben je bij ons altijd aan het juiste adres voor de scherpste prijs.

Wij bieden uitsluitend artiesten aan die zichzelf ruimschoots bewezen hebben. Hierdoor kunnen wij garanderen dat alleen de beste artiesten op je evenement staan.

Wij staan bekend om onze informele en heldere manier van communiceren, onze persoonlijke aandacht en onze ruime kennis/ervaring. Werken met Artist Capitol betekend dat alles strak is geregeld en jij zorgeloos kunt genieten van jouw feest/evenement.

Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent!

Wil je weten wie onze huidige klanten zijn en hoe zij over ons denken? Bekijk dan eens onze referenties en reviews.
Je ontvangt van ons uiterlijk één maand voorafgaand aan het optreden de factuur. In de meeste gevallen sturen wij de factuur tegelijk met het boekingscontract. Alle betalingen dienen voor 100% uiterlijk 14 dagen voorafgaand aan het optreden te worden voldaan.
Wij werken nauw samen met een aantal zeer professionele en ervaren partijen op het gebied van geluid en licht. Door onze kennis en hun expertise kunnen wij meer dan alleen de juiste artiest(en) aanbieden. Of het nu gaat om een kleinschalig feest met 50 genodigden of een evenement met 10.000 bezoekers, wij kunnen vrijwel alle wensen m.b.t. licht, podia en geluid te allen tijde vormgeven en verzorgen.

Zou je graag meer informatie willen ontvangen of een vrijblijvende afspraak met ons willen maken? Neem dan contact met ons op.
De artiesten zijn altijd ruim op tijd voor aanvang van het optreden aanwezig. De exacte tijd verschilt per act of artiest. De aankomsttijd van de artiest is altijd terug te vinden in het boekingscontract. Over het algemeen zullen de technici als eerste op locatie aankomen. In de week voorafgaand aan het optreden lopen wij graag nog even alle tijden met jou na.
Wij communiceren altijd ver van te voren wie de contactpersoon is op de dag van het feest/evenement. Over het algemeen is dit de artiest zelf, bandleider of de vaste technicus.

De contactgegevens zijn terug te vinden in het contract.
In geval van nood kan je ons bereiken op 020-2616006.