Coverband Vangrail in de spotlight

Coverband Vangrail in de spotlight

21 juli 2018,   By ,   0 Comments

We geven je graag een kijkje achter de schermen en laten je zo kennismaken met onze acts. Deze week staat coverband Vangrail in de spotlight. Vangrail timmerde al jaren aan de weg als coverband toen ze in 2006 werden ontdekt door platenmaatschappij Red Bullet. In 2015 won de liveband de award Populairste Band van Nederland. In hetzelfde jaar werden ze onderscheiden voor de single Ik Mis Je, welke op het aankomende album staat. Als verlengstuk van het eigen werk speelt de band covers op een eigenzinnige en aanstekelijke wijze. Loepzuiver, strak, aanstekelijk en altijd met 100% energie.

Kunnen jullie de coverband Vangrail in maximaal vijf zinnen voorstellen?

We zijn de band Vangrail. De naam zegt het al, we zijn moeilijk in het gareel te houden en we Vangen iedereen met onze muziek. We bestaan uit vijf muzikanten: gitarist Dirk Lennart (bijnaam: DL), drums Sander (bijnaam: de Groot), zanger/Gitaar Raynaud (bijnaam: Ritsma), bas Jort (bijnaam: Landman) en toetsen Wiebe (bijnaam: Don’t stop).

Hoe lang bestaat de groep?

We bestaan ongeveer sinds 2004.

Hoe is de groep ontstaan?

Door mijn hart te volgen (aldus Raynaud) en dat is nog steeds zo.

Wie zijn jullie muzikale helden? Door wie/wat zijn jullie muziek gaan maken?

Muziek maken doe je niet van de ene op de andere dag. Ik denk wel dat voor een ieder van ons geldt dat we hier het meest gelukkig van worden. Het is namelijk heel belangrijk om iets te doen waar je heel blij van wordt; dat zouden we iedereen willen aanraden. Muzikale helden van ons zijn: Foo Fighters, Metallica, Ghost, Coldplay, Jackson Brown, U2, Tim Christensen, Eagles, The Killers, Police, Gun’s Roses…

Kunnen mensen jullie ook in combinatie met andere artiesten (bijvoorbeeld dj’s) boeken?

We hebben weleens een combi gedaan met een dj, tijdens festivals. Dat werkte heel goed, maar het is niet iets wat we wekelijks doen. Het is wel erg tof om eens een ‘muzikaal uitstapje’ te maken in die zin.

Welke muziekstijlen coverband Vangrail

We vinden het belangrijk dat we dit als band echt kunnen brengen en dat er niet van alles meeloopt om het over te brengen. We spelen dus hippe muziek op een manier dat we het als band kunnen waarmaken; zo kunnen we er zelf ook in geloven. Een goede vriend zei ooit tegen me dat ik bij mezelf moet blijven als ik muziek maak, want authentiek en oprecht zijn op het podium is van groot belang. Daarnaast hebben we in 2006 een platencontract getekend bij platenmaatschappij Red Bullet, onder andere bekend van het Goede Doel, Jeroen van der Boom, Golden Earring en Wolter Kroes. Onder dit label hebben we inmiddels twee albums en verschillende singles uitgebracht. We spelen tijdens onze shows naast alle covers ook een aantal eigen nummers die iedereen kan meezingen; dat is wel heel erg gaaf en geeft me soms kippenvel.

Hoe stellen jullie de nummers samen?

We kijken wat wij tof vinden en hoe we nummers (covers) zo kunnen spelen dat ze aansluiten bij ons als band, als dit niet mogelijk is, moeten we er ook niet aan beginnen. Maar negen van de 10 keer is dit geen probleem en maken we er altijd weer een muzikale uitdaging van. Het zorgt vaak voor muzikale discussies en dat is altijd wel weer mooi om mee te maken.

Spelen jullie door heel Nederland? Spelen jullie ook in het buitenland?

We spelen waar we geboekt worden. Als dat in Dubai is, gaan we daar naar toe en als dat in Val Thorens (waar we dit jaar nog stonden) is, zetten we daar ook een dikke show neer. We spelen dus ook buiten Nederland.

Hoe vaak treden jullie gemiddeld per jaar op?

We geven zo’n 100 tot 120 shows per jaar.

Op wat voor feesten/evenementen spelen jullie zoal?

We doen veel festivals en tentfeesten. Hier kunnen we dan flink uitpakken, maar ook bedrijfsfeesten en presentaties vinden we echt te gek. Verder zijn theaters en clubs heel gave plekken om te spelen, omdat het weer heel anders aanvliegen is.

Coverband Vangrail optreden band

Met wie hebben jullie onder andere opgetreden?

We hebben met verschillende orkesten gespeeld: het Noordpool Orkest, Kapel van de Koninklijke Luchtmacht en het Frysk Jeugdorkest. Echt een show samen met andere artiesten is er nog niet vaak van gekomen. We hebben wel kort met, Elske de Wall, Wolter Kroes, Brainpower, Niels Geuzenbroek en met vele anderen gespeeld. Maar dat was meer spontaan dan op die manier geboekt. Ondanks dat, wel heel tof om te doen.

Wat was het gaafste evenement waar jullie hebben gespeeld?

Dat is heel moeilijk te zeggen, omdat voor ons iedere show weer een show is die we zo goed mogelijk willen neerzetten. We hebben onlangs AFAS gedaan dat was heel tof, maar Leiden (Leidens Ontzet) was ook heel gaaf. We speelden ook drie keer op de Vierdaagse in Nijmegen, dat waren ook hele toffe shows. Maar volgende week spelen we weer in Friesland en die week daarna ergens in de buurt van Tilburg en ook dat is weer heel gaaf.

Hebben jullie nog plannen voor de toekomst met de coverband Vangrail?

We zijn altijd aan het schrijven naast onze huidige show en we willen natuurlijk nog eens een nationale dikke vette hit scoren en dat gaat ook gebeuren! Gezien de reacties en hoe we er in staan, is dat gewoon een feit.

Hebben jullie zelf nog iets wat jullie graag met ons (de lezers) willen delen?

Het is leuk om ons te volgen via Facebook en Instagram, ook omdat je dan iets meer te weten komt over wie we zijn en niet alleen maar ‘kijk eens wat een toffe show’; wie wie is, en dat maakt het wel leuk. Daarnaast hopen we jullie natuurlijk te begroeten bij een van onze shows.

Coverband Vangrail optreden afsluiting

 

Bekijk al onze artiesten en boek degenen die het beste aansluit bij jouw wensen. Weet je niet welke artiest het meest geschikt is voor jouw feest of evenement? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee. Klik hier voor meer informatie over coverband Vangrail.

Het boeken van bijvoorbeeld een coverband of dj is nog nooit zo makkelijk geweest als bij Artist Capitol.