Coverband THE RICH AND FAMOUS in de spotlight

Coverband THE RICH AND FAMOUS in de spotlight

28 februari 2018,   By ,   0 Comments

Elke week zetten wij één van onze artiesten in de spotlight. We geven je graag een kijkje achter de schermen en laten je zo kennismaken met onze acts. Deze week staat coverband THE RICH AND FAMOUS in de spotlight. De bandleden bestaan uit professionele musici die grote projecten achter hun naam hebben staan en onder andere het podium deelden met artiesten als Kenny B, Mr Probz, Van Velzen, Wolter Kroes en Xander de Buisonjé.

Hoe lang bestaat de coverband THE RICH AND FAMOUS?

Gitarist Wouter: We bestaan sinds 2013.

Hoe is de groep ontstaan?

Zangeres Lienke: De twee Wouters van de band waren al jaren bevriend en hadden na het avontuur van Wouter Vink bij The Voice (TVOH) het idee om samen een coverband te beginnen.

Wouter: We kregen na The Voice of Holland de kans om een cd op te nemen met Wouter Vink zijn solonummers. Tijdens onze live optredens met live-band vulden we de set vaak aan met coverhits en van daaruit is de coverband THE RICH AND FAMOUS ontstaan.

Hoe lang kennen jullie elkaar?

Lienke: Ik ken jou, Wouter al sinds 2009. Dat is bijna 10 jaar.

Wouter: Wow. En dan te bedenken dat Wouter Vink en ik elkaar al bijna 20 jaar kennen.

Waar komt de naam THE RICH AND FAMOUS vandaan?

Wouter: Ik was op zoek naar een naam die zowel luxe als exclusiviteit uitstraalt. Toen ik bij toeval op de radio het nummer “Lifestyle of the rich & famous” van Good Charlotte hoorde wist ik het. Met deze naam is het meteen duidelijk dat je een exclusieve en stijlvolle band hebt geboekt, die na heeft gedacht over kledingstijl, uitstraling en de show.

Lienke: Onze professionele muzikanten zijn rijk aan ervaringen door het jarenlange spelen in het topsegment van de Nederlandse muziekmarkt en hebben al enige bekendheid vergaard bij acts zoals Kenny B, Og3ne, Xander de Buisonjé en Marco Borsato.

Wouter: De deelname aan The Voice of Holland van Wouter Vink in 2012 en de daarbij vluchtige opkomende bekendheid inspireerde ons om een coverband te beginnen en deze de naam THE RICH AND FAMOUS te geven.

Welke muziekstijlen spelen jullie?

Lienke: Van alles: dance classics, pop/rock, Nederlandstalig, hip-hop, soul en muziek uit de 90’s, zoals Backstreet Boys, Spice Girls en happy hardcore. Kortom: Muziek van toen en nu en voor ieder wat wils.

Spelen jullie door heel Nederland?

Wouter: Ja, we spelen door heel Nederland. Zo reizen we dit jaar onder andere af naar Roermond, CHIO Rotterdam, de TT in Assen en alles wat ertussen in ligt.

Lienke: Oh ja, en we spelen ook op de Nijmeegse Vierdaagse. Lekker dicht bij huis voor mij!

Spelen jullie ook in het buitenland?

Wouter: Jazeker! En dat vinden we altijd machtig mooi! We hebben in ieder geval al gespeeld in het land dat onze naam eer aan doet, namelijk: LUXEmburg en dit jaar staat sowieso België op de planning. We vinden het uiteraard niet erg om ook een stukje verder te reizen. Bij voorkeur naar een zonnig oord natuurlijk!

Lienke: Een skigebied vind ik anders ook niet vervelend hoor.

Coverband the rich and famous Wereld Muziek Concours Kerkrade

Op wat voor feesten/evenementen spelen jullie zoal?

Lienke: Verschillende evenementen zoals bedrijfsfeesten, festivals en huwelijksfeesten, maar we hebben ook weleens gespeeld op een sjiek verjaardagsfeest in een gigantische tuin in Laren met zwembad en mini-bar.

Wat was het gaafste evenement waar jullie hebben gespeeld?

Wouter: Het eerste waar ik aan moet denken was het WMC (Wereld Muziek Concours) in Kerkrade. Iedereen had daar zo’n zin in een feest!

Lienke: Ik kan mij nog goed het Volksfeest in Havelte herinneren. Het publiek kwam daar met een rubberboot, waar zanger Wouter Vink in was gesprongen en al zingend over het publiek werd gedragen. Hilarisch!

Hebben jullie nog plannen voor de toekomst met de band?

Wouter: We willen groeien in het verder perfectioneren van onze show en het concept. Sinds 2017 zijn we exclusief te boeken bij Artist Capitol. Mede hierdoor zien wij een verdubbeling van het aantal optredens ten aanzien van het jaar ervoor en nu streven we ernaar deze groei door te zetten.

Lienke: Op ons verlanglijstje staat toch echt wel een buitenlands tripje naar een ver warm land. Lijkt ons geweldig!

Wouter: Ik zou graag op grote luxe events, zoals het LXRY event in Amsterdam willen spelen. Oh ja; en dat we dan allemaal met een Lamborghini naar het optreden kunnen rijden.

Lienke: Ja…, en beroemd worden met de band want dan zijn we pas echt Rich and FAMOUS. Hahahaha.

The Rich and Famous Cover promo

 

Bekijk al onze artiesten en boek degenen die het beste aansluit bij jouw wensen. Weet je niet welke artiest het meest geschikt is voor jouw feest of evenement? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee. Klik hier voor meer informatie over coverband THE RICH AND FAMOUS.

Het boeken van bijvoorbeeld een coverband of dj is nog nooit zo makkelijk geweest als bij Artist Capitol.