DJ Mike Fire in de spotlight

DJ Mike Fire in de spotlight

25 maart 2018,   By ,   0 Comments

We geven je graag een kijkje achter de schermen en laten je zo kennismaken met onze acts. Deze week staat DJ Mike Fire in de spotlight. DJ Mike Fire is een ware allrounder! Met een mix van hits uit de jaren ’80 tot nu, variërend van blues en jazz tot funk en disco, en van soul en hiphop tot pop, rock en (techno) house. Hij is altijd in staat de muziek perfect af te stemmen op het publiek en maakt hij ieder feest gegarandeerd tot een succes.

Kan je je in maximaal vijf zinnen voorstellen?

Mijn naam is Mike Fire. Geboren in het jaar van de vuurdraak, 1976. Mijn lichte ogen en alles overstemmende lach trekken de aandacht. Mensen en omstandigheden aanvoelen en dat vertalen naar een (muzikale) uplifting sfeer is mijn unique selling point.

Hoe ben je als dj begonnen?

Het was 2001. Ik was hoofdbarkeeper in de ooit legendarische studentendiscotheek Dansen bij Jansen in Amsterdam. Uit liefde voor muziek en de behoefte aan iets nieuws ging ik daar, met hulp van dj-collega’s, een beetje oefenen met platen mixen. Dat vond ik zo leuk dat ik me op een doordeweekse avond voor de leeuwen heb laten gooien. Daarna ben ik nooit meer gestopt.

Waar komt de naam DJ Mike Fire vandaan?

Ik heet Michael Vervuurt. Mijn Chinese sterrenbeeld is vuurdraak. Als je me kent, dan weet je dat ik iets met volle overgave doe when I am at it.

Wie zijn jouw muzikale helden? Door wie/wat ben je muziek gaan maken?

Michael Jackson is toch wel de drijfveer van mijn muzikale ontwikkeling. Thuis hoorde ik veel soul uit de jaren 60 en 70. Mijn oudere neven waren de basis van mijn smaak die begon bij James Brown en Public Enemy. In mijn eigen zoektocht ontdekte ik onder andere Tribe Called Quest, De La Soul, Dr Dre en de Wu-Tang Clan. Maar dus ook Queen, Prince, Daft Punk, The Doors, de Talking Heads, Lenny Kravitz en de Dire Straits. En ook blues en jazz. Het uitgaansleven bracht me bij de liefde voor house in iconische clubs als de It, Escape, Mazzo en Roxy in Amsterdam. Er is te veel goede muziek om al mijn helden de eer te geven die ze verdienen. Mijn liefde voor verschillende stijlen was een solide basis voor een beroep waarover ik toen nooit nadacht. Muziek was er gewoon, niet over nadenken, lekker dansen!

DJ Mike Fire boeken

Hoe lang draai je al als dj?

Het was 2001 toen ik mijn eerste plaatjes opzette, dus al zeventien jaar.

Welke stijlen draai je graag?

Als ik zelf de klant ben dan voornamelijk hiphop, funk, disco, dancehall en house. Als professional haal ik de grootste voldoening uit onvergetelijke herinneringen creëren. Mijn smaak is heel breed, dus binnen dat spectrum draai ik het liefst waar ik voel dat behoefte aan is.

Hoe stel je de nummers samen?

Bij voorkeur heb ik contact met de klant om een indruk te krijgen van de persoon en/of het evenement. Op basis daarvan maak ik een selectie van nummers waarvan ik denk dat ze passen. Maar dan nog kom ik meestal met een lege bladzijde, die ik pas beschrijf met de energie die ik krijg van de dansvloer. Het zijn moderne tijden, dus ik heb altijd genoeg muziek bij me om te kunnen schakelen waar nodig.

Kunnen mensen jou ook in combinatie met andere artiesten boeken?

Graag zelfs. Live muzikanten geven altijd een extra boost aan de sfeer, waardoor mijn werk makkelijker en nog leuker wordt.

Draai je door heel Nederland en ook daarbuiten?

Hoewel ik wel degelijk een aantal keer per jaar in het buitenland draai, ligt de focus momenteel in Nederland. Mijn stijl is universeel, dus wat dat betreft ben ik niet gebonden aan landsgrenzen.

Hoe vaak treed je gemiddeld per jaar op?

Goede vraag. Een stuk of honderd keer denk ik. Naast dj ben ik ook werkzaam als hiit-trainer; hiit is high intensity interval (bij The Bootcamp Club en High Studios) en fotograaf (www.michaelvervuurt.nl). Entertainen is mijn vak.

Op wat voor feesten/evenementen draai je zoal?

Mijn specialiteiten zijn bedrijfsevenementen en privéfeesten, zoals bruiloften.

Met wie heb je onder andere opgetreden?

Met The Tour, POPGUNNN, the Rich and Famous en DJ Miss Brown.

Wat was het gaafste evenement waar je hebt gedraaid?

Mijn zelf georganiseerde feesten, daaruit haal ik nog extra voldoening, omdat het niet alleen gaat om mijn dj-set, maar om de volledige ervaring van de avond.

Heb je nog plannen voor de toekomst?

Ja, mijn focus ligt op festivals toevoegen aan mijn klantenbestand. Daarin zit namelijk de uitdaging om een dj-set tot in de puntjes voor te bereiden. Dat is een hele andere kunst dan aanvoelen waar behoefte aan is en erop inspelen. Om het leven spannend te houden, is het lekker om jezelf steeds weer opnieuw uit te vinden. Het doel blijft natuurlijk altijd hetzelfde: FEEST!

 

Bekijk al onze artiesten en boek degenen die het beste aansluit bij jouw wensen. Weet je niet welke artiest het meest geschikt is voor jouw feest of evenement? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee. Klik hier voor meer informatie over DJ Mike Fire.

Het boeken van bijvoorbeeld een coverband of dj is nog nooit zo makkelijk geweest als bij Artist Capitol.