Funky Risotto in de spotlight

Funky Risotto in de spotlight

19 december 2017,   By ,   0 Comments

Elke week zetten wij één van onze artiesten in de spotlight. We geven je graag een kijkje achter de schermen en laten je zo kennismaken met onze acts. Deze week staat Funky Risotto in de spotlight. Een crossover van entertainment, lekkere muziek en magistraal veel publieksinteractie.

Hoe lang bestaat Funky Risotto?

We hadden onze eerste officiële optreden samen in maart 2016.

Hoe is de groep ontstaan?

We waren al jaren vrienden en soms traden we spontaan samen op, zoals op Solar Festival 2015. Dat vonden we zo tof dat we daarna heel lang riepen: ‘Hier moeten we wat mee doen!’. Pas toen Erik Land (Artist Capitol) ons vroeg of we de plannen niet door wilden zetten werd het opeens serieus. En nee, dit zeggen we niet om ons boekingsbureau te pleasen!

Voor ons is het ultiem genieten als het publiek lol heeft in de onnozele dingen die wij verzinnen. Kijk, Levend Tetris of Klitje Hitje leg je niet met droge ogen aan je schoonmoeder uit maar als je er tussen staat is het wel leuk.

Waar komt de naam Funky Risotto vandaan?

Funky Risotto is de uitvinder van de opblaasmicrofoon. In ruil voor wat jäger, een eigen fanshirt en de deal dat hij altijd op de booth mag staan, mochten wij zijn naam en uitvinding in onze act gebruiken. Funky is echt onze mascotte en grootste fan geworden. Hij is tot nu toe bij elk optreden mee geweest. We zijn dan ook super voorzichtig met hem en zorgen dat hem niets overkomt.

Mascotte funky Risotto

Mascotte Funky Risotto | Fotografie door devasteclique.com

Welke muziekstijlen spelen jullie?

90’s! En binnen het 90’s-genre heel afwisselend. We maken er een sport van om heel veel ‘oooooh jaaaaa dieeeee’ momenten te creëren in onze sets. Tuurlijk pikken we soms iets mee van latere hits, we blijven wel Funky Risotto hè, maar we vinden de 90’s zelf gewoon de lekkerste muziek voor een feest. Én ze maken niet meer zulke vette gadgets als toen. Noem ons één uitvinding van nu die de tamagotchi en de old school traploper overtreffen.

Spelen jullie door heel Nederland?

Wat een gekke vraag. Tuurlijk! We willen heel graag nog een keer in Ede in de Jagermeester optreden. Die straat bestaat echt! Dus als je iemand kent die daar woont en een feest wilt dan horen wij het graag.

Spelen jullie ook in het buitenland?

Zeker! België telt dat?! En we hebben opgetreden in Val Thorens. Maar wat ons betreft mag dat buitenland best vaker. Op de Malediven bijvoorbeeld. Dat doen we gewoon tegen kost en inwoning hoor.

Op wat voor feesten/evenementen spelen jullie zoal?

Daar waar het publiek feest wil. We zijn niet echt een jazztrio voor op de achtergrond, maar komen echt om iedereen mee te nemen in ons feest. We spelen veel in feesttenten en op festivals maar ook op 90’s feesten in een club. En op silent disco’s! Dat zouden we bijna vergeten maar wij hebben een eigen Silent Disco-concept. Het mooie is dat dat echt overal kan. Dus dan wordt bijvoorbeeld een suf dakterras opeens een feestlocatie.

Wat was het gaafste evenement waar jullie hebben gespeeld?

Oeeeee, lastig! Laten we ons beperken tot dit jaar. We gaan voor Solar Festival. Daar sloegen de vlammen uit de stekkers vanwege de vele regenbuien, maar was het publiek binnen tien minuten terug om met ons in de modder te dansen. Dat samengevoel wat we toen hadden is echt onbeschrijflijk. Het maakt dus niet echt uit waar we staan. Voor ons is het ultiem genieten als het publiek lol heeft in de onnozele dingen die wij verzinnen. Kijk, Levend Tetris of Klitje Hitje leg je niet met droge ogen aan je schoonmoeder uit maar als je er tussen staat is het wel leuk.

Hebben jullie nog plannen voor de toekomst met de band?

Plannen genoeg! We willen misschien met een caravan langs festivals trekken met All You Need Is Feest. Dat je voor een vriend of vriendin een feest aan kan vragen. En we zijn bezig met een opblaasmicrofoonkanon om ze niet meer zelf te hoeven gooien. Maar als we kunnen blijven optreden, dan zijn we allang blij!

Heb je nog iets wat je graag met ons wilt delen?

Nee, het is tijd voor confetti!

 

Bekijk al onze artiesten en boek degene die het beste aansluit bij jouw wensen. Weet je niet welke artiest het meest geschikt is voor jouw feest of evenement? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee. Dit was Funky Risotto in de spotlight. Klik hier voor meer informatie over Funky Risotto.

Het boeken van bijvoorbeeld een coverband of dj is nog nooit zo makkelijk geweest als bij Artist Capitol.