Coverband POPGUNNN in de spotlight

Coverband POPGUNNN in de spotlight

01 februari 2018,   By ,   0 Comments

Elke week zetten wij één van onze artiesten in de spotlight. We geven je graag een kijkje achter de schermen en laten je zo kennismaken met onze acts. Deze week staat coverband POPGUNNN in de spotlight. Alleen de allervetste dance, rock en hiphop tracks knallen live door de speakers zodra deze band het podium betreedt. Van headbangers van Metallica tot meezingers van Avicii, van bouncers van Jay-Z en The Prodigy tot de 90’s classics van 2Unlimited en Peter Andre.

Hoe lang bestaat de coverband POPGUNNN?

De band is in 2013 uit de startblokken vertrokken en bestaat dus inmiddels vijf jaar. Met de nodige bandwisselingen in de eerste jaren is er sinds 2014 een vaste formatie.

Hoe is de groep ontstaan?

De drummer en de bassist van de band hadden in 2010 het idee om een echte festivalband te beginnen die alleen de vetste dance, rock en hiphop tracks in mash ups en als remix ten gehore brengt. Het idee was vooral om een band te beginnen die net even anders is dan alle andere coverbands in Nederland. Dit concept hebben wij veel moeten bijschaven door de jaren heen, maar we hebben de juiste vorm gevonden en dat zien we nu ook terug in de aanvragen.

Waar komt de naam POPGUNNN vandaan?

Daar is wel een aardige brainstormsessie aan gewijd. Een nieuwe naam voor een band verzinnen is altijd lastig. Zeker als je beseft dat veel namen (en dus ook vaak de URL’s) al in gebruik zijn. De naam is uiteindelijk een samenvoeging geworden van de woorden ‘pop’ en ‘gun’ die op een lange lijst van kernwoorden stonden. De reden dat wij voor driemaal een ‘n’ hebben gekozen in de naam heeft te maken met de online vindbaarheid en het geeft de naam iets aparts.

Coverband POPGUNNN optreden gitaar

Wie zijn grote inspiraties voor jullie en waarom?

Er zijn veel bands en muzikanten die ons inspireren. Dat is per muzikant binnen de band verschillend. Als band halen wij inspiratie uit DJ’s From Mars, de live show van Bruno Mars, de energie van bands als ‘Limp Bizkit’ en ‘Rage Against The Machine’ en de pompende rauwe sound van ‘Knife Party’ en ‘The Bloody Beatroots’.

Kunnen mensen jullie ook in combinatie met andere artiesten (bijv dj’s) boeken?

Omdat wij meestal worden geboekt voor één knalset van zestig of negentig minuten maken wij vaak onderdeel uit van een grotere programmering. Zelf vinden wij het te gek om met de mannen van Funky Risotto op te treden. Deze combinatie moet je zeker boeken als de tent echt helemaal naar de gallemiezen mag.

Welke muziekstijlen spelen jullie?

Dance, rock en hiphop, maar weet wel dat wij een rock nummer graag als een dance nummer spelen en andersom. We verrassen graag met dikke mash ups of een eigen gemaakte remix. ‘Killing in the Name of’ van ‘Rage Against The Machine’ gaat bij ons moeiteloos samen met ‘Breathe’ van ‘The Prodigy’ en ‘Bangarang’ van ‘Skrillex’.

Spelen jullie door heel het land?

We beginnen het jaar standaard in Val Thorens in Frankrijk waar wij ook dit jaar twee keer een week te zien en te horen zijn. In de zomer pakken we graag het festivalseizoen in Nederland mee en spelen dan ook door heel Nederland. Tussendoor zijn er nog optredens in België en Duitsland en dit jaar staat ook een optreden in Dubai in de agenda.

Op wat voor feesten/evenementen spelen jullie zoal?

Voornamelijk festivals, clubs, feesttenten en andere openbare evenementen. Als het van begin tot eind mag knallen, spelen wij er graag. We hebben ook al op een aantal grote bedrijfsevenementen gestaan met relatief jong personeel. Voor bruiloften en kleinschalige evenementen zijn wij niet te boeken.

Met wie hebben jullie onder andere opgetreden?

Wij hebben met heel veel artiesten het podium gedeeld, maar de meest memorabele momenten waren toch wel de optredens met de wereldberoemde 90’s act 2Unlimited. Van 2013 tot 2016 waren wij de vaste begeleidingsband van Ray en Anita. Wij gaven de hits van 2Unlimited met onze rauwe live sound een hele nieuwe dimensie. In deze jaren traden wij onder andere op in ‘Sportpaleis Antwerpen’, op het Malieveld in Den-Haag tijdens Bevrijdingsfestival, in het Goffertpark in Nijmegen en vele 90’s festivals waaronder twee in Finland. Die 90’s festivals zijn echt hilarisch omdat je alle bekendheden uit de jaren ’90 tegen het lijf loopt, Vanilla Ice, Dr Alban, DJ Agostino, Real2Real, 2 Brothers on the 4th Floor en Scooter.

Wat was het gaafste evenement waar jullie hebben gespeeld?

Dat zijn er wel meerdere, maar voor ons zijn de optredens waar het publiek samen met ons helemaal tot het gaatje gaat de leukste. In ‘Club Malaysia’ in Val Thorens gaat het standaard helemaal los en ook in Leiden tijdens ‘Leidens Ontzet’ is het altijd feest. Dit jaar staan we ook op ‘Paaspop’ en daar kijken wij erg naar uit.

Coverband POPGUNNN optreden CO2 Gun

Hebben jullie nog plannen voor de toekomst met de band?

Nog veel meer optredens in het buitenland. Er is niets leuker dan verzamelen op Schiphol wetende dat je weer een paar dagen samen in het buitenland gaat doorbrengen. Maar ook in Nederland staan er nog een aantal festivals op de wish list waaronder ‘Concert At Sea’, ‘Zwarte Cross’, ‘Solar’ en natuurlijk ‘Lowlands’!

Heb je zelf nog iets wat je graag met ons (de lezers) wilt delen?

  • Onze zanger Alex koopt alle mogelijke gadgets die worden uitgebracht en gebruikt ze dan vervolgens niet.
  • Onze zangeres Astrid heeft de beste sixpack van de hele band en hoeft er niets voor te doen.
  • Onze toetsenist Yono krijgt met z’n lange haar verreweg de meeste aandacht van de dames. Wij snappen het niet.
  • Onze drummer Erik wordt niet gesponsord door Supra en draagt in het dagelijks leven geen witte wife beater.
  • Onze gitarist Dominick kan ook ongelofelijk goed zingen en traint alleen z’n biceps.
  • Onze bassist maakt alle backingtracks van POPGUNNN en verlaat de band ieder jaar voor Vietnam.
  • Wij werken met drie te gekke technici die iedere show weer zorgen voor een dikke sound.
  • Wij zijn heel bij met onze special effects leverancier Love4Lasers die iedere show zorgt voor de gruwelijke lasershow, CO2, stage flames en confetti.
  • Op verzoek spelen wij ook een set die alleen uit de beste 90’s hits bestaat.

 

Bekijk al onze artiesten en boek degenen die het beste aansluit bij jouw wensen. Weet je niet welke artiest het meest geschikt is voor jouw feest of evenement? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee. Klik hier voor meer informatie over coverband POPGUNNN.

Het boeken van bijvoorbeeld een coverband of dj is nog nooit zo makkelijk geweest als bij Artist Capitol.