Saxofonist Tim Baker in de spotlight

Saxofonist Tim Baker in de spotlight

26 december 2017,   By ,   0 Comments

Elke week zetten wij één van onze artiesten in de spotlight. We geven je graag een kijkje achter de schermen en laten je zo kennismaken met onze acts. Deze week staat Saxofonist Tim in de spotlight. Als saxofonist is Tim breed inzetbaar. Door jarenlange ervaring op en naast het podium is hij bekend met alle ins en outs van ieder feest. Van rustige achtergrondmuziek tijdens een diner tot festivalterreinen met vijfduizend dansende mensen.

Hoe lang treed je op als Saxofonist Tim?

Gedurende ik op het conservatorium zat, ben ik steeds meer gaan optreden. In 2011 ben ik afgestudeerd, dus je kunt zeggen dat dat de startdatum is van mijn professionele carrière. Nu treed ik ongeveer tachtig à negentig keer op per jaar. Daarnaast geef ik les in mijn eigen Popschool in Alkmaar.

Hoe ben je begonnen?

Uiteraard als kleine jongetje, zoals gebruikelijk, met blokfluitles (tegenwoordig kan je ook gewoon met saxofoon beginnen). Na ongeveer twee jaar ben ik, nadat ik naar een concert van Candy Dulfer was geweest, overgestapt op saxofoon. Ik heb eerst privéles gevolgd en ik ben later op de muziekschool verder gegaan. Ik wilde het liefst non-stop improviseren in de les, maar ik moest ook ‘saaie’ liedjes oefenen om beter te worden. Zonder het idee om ooit professional te worden, ben ik gaan kijken op een open dag van het conservatorium en werd ik na een auditie in 2007 gelijk aangenomen!

Kan ik jou ook in combinatie met andere artiesten boeken (zoals een dj)?

De combi dj en sax is de laatste paar jaar super populair geworden. Vooral na mijn conservatoriumtijd heb ik veel in coverbands gespeeld en nog vaker bij pianoshows (Booming Piano’s, Crazy Piano’s, Piano & Co etc). Daardoor ben ik erg flexibel geworden in mijn spel en stijl. Maar naast de grotere bands kan ik ontzettend blij van worden van bijvoorbeeld een jazztrio.

Het tofste optreden was die samen met Candy Dulfer zeven jaar geleden voor tweeduizend man in mijn geboortestad Alkmaar. Een supergave ervaring om als relatief beginnend saxofonist dit met haar te mogen doen…

Welke muziekstijlen speel je als saxofonist?

De muziekstijlen waar ik op dit moment het meest vrij in ben zijn pop/dance/soul en funk. Dit wordt door veel dj’s gemixt met house en lounge in allerlei vormen. Ideaal, dan heb je als saxofonist de meeste vrijheid voor toffe solo’s. Maar ook jazz is nog steeds een grote liefde van me!

Wie zijn grote inspiraties voor jou en waarom?

Het virus is ooit begonnen met of door Candy Dulfer en zij is nog steeds een inspiratie. Ze blijft vernieuwen en ontwikkelen in haar spel en stijl. Hoe dieper je in de muziek raakt hoe meer saxofonisten je begint te ontdekken, dus er is ondertussen een heel rijtje met helden. Voor het grote publiek zullen die vaak wat minder bekend zijn.

Saxofonist Tim Baker optreden boeken

Speel je door heel Nederland?

Ik speel inderdaad door heel Nederland, van Groningen tot Maastricht, en zit veel in de auto (wat overigens heerlijk is na een optreden).

Speel je ook in het buitenland?

Er staan wat leuke opties in het vooruitzicht. Het is heel tof om gevraagd te worden voor buitenlandse optredens; het is vaak een soort minivakantie.

Op wat voor feesten/evenementen speel je zoal?

Dat varieert enorm en maakt het ook zo leuk! Van bruiloften tot bedrijfsfeesten en festivals. Maar ook op openbare feesten in clubs, strandtenten en theaters

Wat was het gaafste evenement waar je heb gespeeld?

Het is cliché om te zeggen dat dat er heel veel zijn. Maar eigenlijk was het tofste optreden die samen met Candy Dulfer zeven jaar geleden voor tweeduizend man in mijn geboortestad Alkmaar. Het was een supergave ervaring om als relatief beginnend saxofonist dit met haar te mogen doen.

Heb je nog plannen voor de toekomst?

Ik hoop voornamelijk nog heel lang te mogen optreden met veel verschillende en goede collega’s. Ik probeer iedere dag mijn spel te verbeteren om zo altijd op de top van mijn kunnen te presteren!

Heb je zelf nog iets wat je graag met ons (de lezers) wilt delen?

Muziek maken is het leukste wat er is, dus als je altijd al een instrument hebt willen spelen: begin meteen!

 

Bekijk al onze artiesten en boek degenen die het beste aansluit bij jouw wensen. Weet je niet welke artiest het meest geschikt is voor jouw feest of evenement? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee. Klik hier voor meer informatie over Saxofonist Tim.

Het boeken van bijvoorbeeld een coverband of dj is nog nooit zo makkelijk geweest als bij Artist Capitol.