DJ Miss Brown in de spotlight

DJ Miss Brown in de spotlight

05 januari 2018,   By ,   0 Comments

Elke week zetten wij één van onze artiesten in de spotlight. We geven je graag een kijkje achter de schermen en laten je zo kennismaken met onze acts. Deze week staat DJ Miss Brown in de spotlight. DJ Miss Brown is één van de beste allround dj’s van Nederland. Met haar vrolijke verschijning, brede kennis van muziek en gevoel voor het entertainen van publiek is zij de beste keuze om je feest naar ‘the next level’ te brengen! Met grote regelmaat staat zij samen met live muzikanten als een zanger(es), percussionist, saxofonist en trompettist op het podium.

Hoe lang treed je op als DJ Miss Brown?

Al sinds 2000.

Hoe ben je begonnen?

Ik ging na een afterparty bij ‘Dansen bij Jansen’, waar ik destijds hoofdbarkeepster was, de dj booth in. Ik was meteen verliefd op alle platen in de kast. Prince had toen nog een afro (!) en Michael Jackson was nog donker en schattig afgebeeld op zo’n vinylplaat, geweldig vond ik dat! Een collega-dj Lexus legde me uit wat de linker- en rechterspeler was (ja, toen nog met de Technics 1200 SL’s) and a new DJ was born. Toen mijn geliefde collega Jord a.k.a. DJ Celsius / Jord Knox (RIP) op de dinsdagen stopte, nam ik zijn avonden over en the rest is history. Voordat ik het wist ging ik fulltime draaien en deed ik nooit meer wat anders. Ik heb letterlijk m’n diploma in m’n zak gepropt en ben toen doorgeracet naar m’n dj-klus met een band voor een bruiloft. Soms vergeet ik nog dat ik hostess was op een boot, barkeepster in een club, stage liep, studeerde en ook nog eens ’s nachts draaide, totdat ik er in geloofde dat ik rond kon komen als ‘alleen’ dj. Je had me moeten zien op de fiets met m’n krat voor en achter vol platen. Ik heb me een hernia getild aan die mooie krengen.

Kan ik jou ook in combinatie met andere artiesten boeken?

Uiteraard!

DJ Miss Brown optreden draaien

Welke muziekstijlen draai je als DJ?

Van soul tot disco en van r&b tot house – uiteraard ook lekkere top 40 tracks en wat hitjes uit de jaren 80 en 90. Bijna alle stijlen, maar geen hardstyle, carnaval of vage ‘shizzle’, het moet wel leuk en stijlvol blijven! Maar begrijp me niet verkeerd; ik ben niet vies van ‘een Hazesje’ op z’n tijd. Alles is afhankelijk van de sfeer, je publiek en hoe hard de muziek mag/kan staan.

Wie zijn grote inspiraties voor jou en waarom?

Mijn grootste inspiraties zijn Prince, Marvin Gaye, Stevie Wonder, Donnie Hathaway, George Michael en Michael Jackson. Hun muziek raakt me en de meeste tracks zitten zo mega goed in elkaar! En wie kan zich niet de nummers ‘Beat it’, ‘Freedom’, ‘Supersition’ of ‘Purple rain’ nog herinneren? Als het gaat over de artiesten van nu, word ik erg blij van Beyonce. Zij is een soort vernieuwde samenvatting van Tina, Aretha en Diana. Mooie hardwerkende vrouw en ze heeft ook nog eens een fantastische stem; heerlijk!

Speel je door heel het land?

Ik draai door heel Nederland en ook in het buitenland.

Op wat voor feesten/evenementen draai je zoal?

Ik draai op veel bruiloften, hotelborrels en bedrijfsfeesten. Daarnaast treed ik voor het contrast op bij clubevents en eigen feesten.

Wat was het gaafste evenement waar je heb gespeeld?

Op het dakterras van een superchique hotel in Genève met een hele goede trompettist (bekend in Ibiza). Ibiza was ook gaaf en Barcelona samen met The Tour staat ook in mijn top 3.

Heb je nog plannen voor de toekomst?

Ik wil graag weer muziek produceren, mijn mixen uploaden, mijn eigen radioshow hosten en goede dj’s inplannen op gave locaties.

Heb je zelf nog iets wat je graag met ons (de lezers) wilt delen?

Kom gezellig een keer langs tijdens een openbaar event waar ik bijvoorbeeld met een van de Artist Capitol-artiesten sta en geniet lekker mee van de positieve vibes!

DJ Miss Brown boeken

 

Bekijk al onze artiesten en boek degenen die het beste aansluit bij jouw wensen. Weet je niet welke artiest het meest geschikt is voor jouw feest of evenement? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee. Klik hier voor meer informatie over DJ Miss Brown.

Het boeken van bijvoorbeeld een coverband of dj is nog nooit zo makkelijk geweest als bij Artist Capitol.