MC & vocalist Astrid Kunst in de spotlight

MC & vocalist Astrid Kunst in de spotlight

10 februari 2018,   By ,   0 Comments

Elke week zetten wij één van onze artiesten in de spotlight. We geven je graag een kijkje achter de schermen en laten je zo kennismaken met onze acts. Deze week staat mc & vocalist Astrid Kunst in de spotlight. Astrid Kunst is één van Nederlands meest veelzijdige zangeressen die met haar krachtige stem & energieke performance elke show naar the next level brengt.

Hoe lang treed je op als MC/vocalist Astrid Kunst?

Als MC vocalist Astrid Kunst ben ik (pas) een jaar of drie geleden officieel begonnen. Dit in aanvulling op het zingen in allerlei verschillende bands, wat ik eigenlijk van jongs af aan doe. Op m’n 17e begon ik aan m’n studie Zang op het Conservatorium van Amsterdam. Dat is tegelijkertijd het echte begin van m’n zangcarrière geweest. Inmiddels zijn we toch al zo’n 13 jaar verder!!

Hoe ben je begonnen?

Als klein meisje was ik volgens mij al niet zo heel goed ’stil’ te krijgen; ik was (en ben nog steeds!!) een ontzettende kletsmajoor die duidelijk hield van zingen! M’n ouders hebben me al op jonge leeftijd bij een koor gebracht en op m’n 9e mocht ik daarnaast nog een muziekinstrument uitkiezen. Ik heb toen voor de gitaar gekozen, en leerde mezelf op die manier instrumentaal te begeleiden, waardoor ik de smaak van het zingen nog meer te pakken kreeg. Een klein meisje met een grote gitaar, zo stond ik regelmatig op menig buurtfeest, in kleine cafe’s en op de koninginnedag vrijmarkten te spelen.

Vanaf m’n 11e ben ik in bandjes gaan spelen, want ik helemaal het einde vond. Van de Kunstbende tot aan de Grote Prijs van NL; zingen, optreden, songs schrijven en samen opnemen in de studio. Met alle leden van m’n eerste bandje uit Veendam ben ik uiteindelijk zelfs (jaren later) op het Conservatorium beland! Vanaf daar begon iedereen iets meer z’n eigen pad te vinden, en ben ik naast het zingen in bands ook veel studiowerk (jingles & commercials) gaan doen.

Vervolgens heb ik in m’n afstudeerjaar meegedaan aan het Programma Rock Nation, waar de band STEREO uit voortkwam. Dit was een ontzettend leuke tijd, waarin ik heel erg veel toffe shows heb mogen spelen en we allemaal veel ervaring hebben opgedaan. Daarna heb ik me met de band Join the Cavalry (Utrecht) een tijdje meer in de rockscene begeven en zing ik tegenwoordig met heel veel plezier bij de Mashup band POPGUNNN.

Kunnen mensen jou ook in combinatie met andere artiesten (bijv dj’s) boeken?

Jazeker, dat kan. Ik werk als zangeres/MC graag op basis van improvisatie en ben daardoor erg flexibel in het werken met (onbekende) anderen.

Astrid Kunst CO2 Gunn

Met wie heb je onder andere opgetreden?

Uhmmm, haha, ja dan besef je je opeens dat je dat overzicht in de loop van de jaren dus een beetje bent kwijt geraakt! Bij de Folie Douce in Val Thorens werk ik in elk geval samen met veel verschillende DJ’s, en heb ik heel soms zelfs het geluk om het podium te mogen delen met special guests als mister Seal ‘Kiss from a Rose’! Dat was wel een hoogtepuntje voor me.

Bij welke muziekstijlen voel je het meest thuis?

Ik ben nogal een duizendpoot en hou niet zo van in hokjes plaatsten (het gevoel te moeten kiezen), maar ik voel me absoluut goed thuis in de Pop, Rock, Dance & Singer Songwriter hoek.

Treed je op door heel Nederland?

Ja, ik speel met POPGUNNN veel in het oosten en het zuiden van het land, met een enkele uitschieter richting het noorden. Als mc/vocalist speel ik voornamelijk in de randstad.

Treed je ook op in het buitenland?

Ja, absoluut! Naast de wintermaanden die ik zingend in Frankrijk doorbreng, speel ik ook in de zomer steeds vaker in het buitenland. Het zingen als mc/vocalist heeft absoluut een internationale boost aan m’n carrière gegeven!

Op wat voor feesten/evenementen treed je zoal op?

Dat verschilt enorm. De laatste tijd word ik veelal geboekt voor privé evenementen, dat verschilt van een bruiloft in Brazilië tot een naturisten Beachclub in Frankrijk, tot een voetbaltoernooi van een hechte vriendenclub in België. Daarnaast zijn er ook corporate events, clubs en/of party collectieven die me boeken voor hun feesten. Deze diversiteit vind ik fantastisch! Eigenlijk is het elke keer best wel weer een verrassing waar ik terecht kom.

Wat was het gaafste evenement waar je hebt opgetreden?

Ik vond de trip naar Brazilië voor een show op een bruiloft toch wel één van de hoogtepunten denk ik. Je wordt letterlijk ingevlogen naar de andere kant van de wereld, waar je vervolgens mag zingen/optreden voor ontzettend lieve gastvrije mensen. Als het feest op z’n kop staat, besef ik het dat ‘dat’ m’n werk is. Ik krijg dan een heel gelukkige glimlach op mijn gezicht. En het mooiste van alles is; ik mag deze zomer zelfs opnieuw die kant op voor een bruiloft van een bevriend stel!

Heb je nog plannen voor de toekomst?

Ik richt me voor nu volop op het MC-en, spelen met POPGUNNN, m’n studiowerk en al het reizen dat daar bij komt kijken. Nu genieten van de mooie ervaringen & avonturen die ik daardoor beleef is denk ik het allerbelangrijkste!

Ik voel ergens wel dat ik in de toekomst wellicht weer meer eigen muziek zou willen schrijven en/of uitbrengen. Daar kom ik door het vele reizen nu eigenlijk nauwelijks tot niet aan toe, dat mis ik soms een beetje. Hoe m’n carrière zich verder ontwikkelt en welke plannen m’n hoofd ‘along the way’ verzint, laat ik verder stiekem heel graag op z’n natuurlijke beloop. Dat heeft me tot dusver ook tot hier gebracht en daar voel ik me heel tevreden bij!

Astrid Kunst La Folie Douce Val Thorens

 

Bekijk al onze artiesten en boek degenen die het beste aansluit bij jouw wensen. Weet je niet welke artiest het meest geschikt is voor jouw feest of evenement? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee. Klik hier voor meer informatie over artiest Astrid Kunst.

Het boeken van bijvoorbeeld een coverband of dj is nog nooit zo makkelijk geweest als bij Artist Capitol.